Omvormers

De stroom die zonnepanelen leveren is in de meeste gevallen niet direct geschikt voor gebruik. Daar is een omvormer voor nodig die de gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, omzet in de gebruikelijke 230 Volt wisselstroom die normaal in huis uit het stopcontact komt.

Aysolar werkt voornamelijk met omvormers van het Duitse SMA Solar Technology. SMA is wereldmarktleider in de productie van kwalitatief hoogwaardige omvormers en staat bekend om zijn industriële kwaliteit en betrouwbaarheid. Er zijn veel verschillende modellen omvormers en het is van belang om voor ieder systeem de juiste omvormer te vinden.  Aysolar beoordeelt uw situatie en stelt de optimale systeemconfiguratie samen. Samen met u bepalen we ook waar de omvormer komt te hangen en wat de slimste kabelroute is.

Bij sommige installaties waarbij de panelen in verschillende zonrichtingen en in verschillende hoeken liggen, al dan niet met schaduw, kan er gekozen worden voor micro-omvormers. Ieder zonnepaneel krijgt dan z’n eigen omvormer om een optimaal rendement per paneel te kunnen behalen.

SMA omvormers

 


Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.